Kolven

Als u borstvoeding geeft, wilt u waarschijnlijk na een aantal weken gaan afkolven. Dit kan zijn omdat u uw partner ook de gelegenheid wil geven om te voeden, maar het kan ook zijn dat u een dagje weg wilt of weer aan het werk gaat.

Als u weer aan het werk gaat, is het belangrijk om u goed te laten informeren over de voorwaarden rondom borstkolven. De eerste weken na uw verlof is uw werkgever namelijk verplicht om u een geschikte ruimte aan te wijzen en om u tijd te geven om te kolven.

Het beste kan u een borstkolf pas na de bevalling kopen, omdat u dan pas goed in kan schatten wat u prettig vindt. U kan in eerste instantie twee of drie verschillende kolven lenen bij de thuiszorg, zodat u goed in kan schatten wat u belangrijk en fijn vindt.

Soorten borstkolven

Tegenwoordig zijn er vele handkolven en elektrische kolven. Deze zijn op diverse snelheden in te stellen, er zijn kolven met dubbele kolfmogelijkheid (zodat u beide borsten in één keer kan kolfen) en er bestaan zelfs hands free borstkolven, waarbij u uw handen niet hoeft te gebruiken.

Een borstkolf heeft een trechter die vaak gemaakt is van siliconen of plastic, voor extra comfort. U plaats deze op uw borst. Meestal zijn er knobbeltjes in verwerkt, die de borstvoeding stimuleren. Als u een handkolf heeft, wordt de borstvoeding door de luchtdruk uit uw borst gezogen en opgevangen in een flesje. Als u een elektrische kolf heeft, wordt de luchtdruk automatisch aangemaakt, waardoor u hier niet zelf voor hoeft te zorgen. Het is maar net wat u prettig vindt.

Als u voor de eerste keer zwanger bent en wilt gaan kolven, is het aan te raden om een starters set te kopen met bijpassende flesjes en een koeltasje. Op deze manier heeft u alles compleet en krijgt een duidelijke handleiding die geschikt is voor alle producten die u gekocht heeft. Een koeltasje is zeker aan te raden, omdat u ook wel eens op pad wilt. De melktoevoer blijft echter doorgaan in uw lichaam, waardoor u absoluut een keer wil afkolven gedurende de dag.

Philps Avent handkolf

Met deze handkolf zorgt u ervoor dat de moedermelk direct in de bewaarfles terecht komt. U kan er makkelijk een speen of dop op draaien. Deze borstkolf is snel, comfortabel, makkelijk schoon te maken en geruisloos. Hij wordt geleverd met reisdop, twee afsluitplaatjes en twee spenen voor een pasgeborene. De adviesprijs is €59,95

Nuby borstpomp set

Afkolven gaat vaak moeizaam en daarom bedacht Nuby een makkelijk te gebruiken en eenvoudige borstpomp met een regelbare toevoer. Hierdoor kan u zelf de snelheid en druk aangeven. De borst past erg goed in de trechter, die flexibel en zacht is voor extra comfort. De borstpomp set wordt geleverd inclusief twee flessen en wegwerp borst kompressen.

Breastflow borstpomp

Mi Pump heeft de breastflow ontworpen. Deze is compact, bijzonder krachtig en gestroomlijnd. Deze kolf is erg geschikt om snel en makkelijk te kunnen kolven. De pomp is geruisloos en gebruiksvriendelijk. Je kan de zuigkracht tot wel acht verschillende instellingen instellen. Deze kolf wordt geleverd met een handige en leuke tas, met batterijen en met 2 voorraad zakjes in plaats van een bewaarfles.