Babyvoeding

Als je baby net geboren is en je geeft geen of weinig borstvoeding, dan dien je een 'melk' te gebruiken voor je baby.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je een baby nooit gewone melk uit de supermarkt moet geven!

Koop dus een poedermelk die je aan kan mengen met warm water. Sommige soorten melk zijn kant en klaar in pakjes verkrijgbaar. Deze hoef je niet aan te mengen en zijn dus, na een korte verwarming, meteen klaar.

Het voordeel hiervan is dat je nooit aan het afmeten bent met de poedermelk, je hoeft niet met kokend water te werken (midden in de nacht wachten tot het flesje afgekoeld is kan erg lang duren...) en het is gemakkelijk mee te nemen. Het nadeel is dat deze pakjes vaak wat duurder zijn.

Merken babyvoeding

Als je in de supermarkt of drogist staat, zie je ontzettend veel verschillende varianten babyvoeding. Alle merken babyvoeding zijn veilig en voldoen aan strikte veiligheidseisen. Toch zitten er kleine verschillen tussen. Let allereerst op de juiste leeftijd. Op elk pak staat vermeld voor welke leeftijd de merken babyvoeding zijn. Dit komt niet op de dag nauwkeurig, maar hou het wel goed in de gaten. Er zijn ook merken babyvoeding die 'anti allergie' zijn. Als je kindje volledig gezond is, gebruik dit dan niet.

Als je na een aantal maanden overstapt of groente en fruithapjes, dan kan je verschillende merken gaan mengen. Het verschil is kwaliteit is niet bijzonder groot, hoewel 'duurdere' merken vaak wel meer variƫteit aanbieden in hun potjes. Veel verschillende smaken is goed voor je kleine, zo leert hij veel smaken kennen en is de kans groter dat hij een makkelijke eter wordt.

Merken babyvoeding voor de fles

Bij flesvoeding is het belangrijk om u zo goed mogelijk aan de gebruiksaanwijzing te houden. Ga niet op je gevoel 'poederen' en test altijd eerst aan de binnenkant van je pols of de babyvoeding op temperatuur is. De beste temperatuur is lichaamstemperatuur. Dus als de voeding niet te warm (branderig) aanvoelt en niet te koud, is het perfect. Is de voeding alsnog te warm? Dan geeft je kindje dit waarschijnlijk aan door te gaan mopperen of huilen. Probeer dit te voorkomen!

Merken babyvoeding uit potjes

  • Nutricia
  • Frisio
  • Nestle
  • Huismerk supermarkt of drogist

Zoals u ziet zijn de merken babyvoeding hetzelfde voor de fles, als voor uit potjes. Als u Nutricia gebruikte voor de fles, kan u rustig overstappen op een ander merk voor de potjes. Ook kan u combineren. Potjes zijn gemakkelijk mee te nemen, maar u kan uw kindje ook snel 'met de pot mee laten eten'. Dit doet u gemakkelijk door het eten fijn te malen en met een lepeltje te geven. Let erop dat u dan zoutloos kookt en niet te grote stukken voert.

Fruithapjes

Als uw baby oud genoeg is, kan u beginnen met fruithapjes. Om een baby goed aan smaken te laten wennen, is het niet verstandig om veel te mengen. Maal een appel en geef dit aan de kleine. De keer erna geeft u een banaan enzovoort. Zo leert hij of zij de 'originele' smaak van elke fruit soort kennen. Let er op dat pitjes verwijderd zijn en dat eventuele schilletjes niet te groot zijn! Zeker in het begin is het verstandig om een appel even te schillen voordat u hem maalt.