Nestlé

Nestlé is een international bedrijf en marktleider in voedingsmiddelen. In Nederland richt Nestlé zich zowel op de consumten als op de zakelijke markt. De marketing en verkoop van producten voor consumenten zijn ondergebracht in 4 categoriën, namelijk: -warme dranken, - culinaire producten, - chocolade en – zuigelingen en babyvoeding. Nestlé bestaat al meer dan 140 jaar en heeft dus al 140 jaar ervaring op het gebied van babyvoeding.

Zuigelingen- en babyvoeding

Nestlé heeft zijn zuigelingen- en babyvoeding gebaseerd op het principe dat de voedingsbehoefte van je baby zich ontwikkelen naar mate je kind ouder worden. Hierdoor zijn de producten ingedeeld in zogenaamde tijdszones, voeding vanaf de eerste maand, voeding vanaf vier maanden en voeding vanaf 1 jaar, en ga zo maar door.

Eerste maanden

In de eerste maanden geef je je kind waarschijnlijk borstvoeding, maar wil je misschien overstappen op flesvoeding. Nestlé raad je wel aan om dit geleidelijk te doen en om dit te overleggen met kraamhulp of arts bijvoorbeeld. Aangezien het de eerste 6 maanden niet toegestaan is per wet om informatie over flesvoeding te geven, kan Nestlé alleen informatie vertellen over flesvoeding vanaf 6 maanden.

Vanaf 4 maanden is je baby er misschien aan toe om naast borstvoeding of flesvoeding ook andere dingen te gaan eten. Dit heet bijvoeding en dit begint met groente- of fruithapjes. Nestlé heeft speciaal voor deze periode hapjes hiervoor gemaakt. Tot en met 6 maanden is de borst- of flesvoeding nog steeds het allerbelangrijkste voor het kindje, dus de groente- en fruithapjes mogen alleen gebruikt worden als aanvulling en niet als vervanging.

Vanaf 6 maanden

Vanaf 6 maanden is je kind ook gewend aan de (gepureerde) groente- en fruithapjes. Het is nu tijd voor meer variatie, zodat je baby ook kan wennen aan nieuwe smaken en structuren. Melk blijft nog wel de belangrijkste voedingsbron voor je baby, je kunt nu nog borstvoeding geven, maar over het algemeen wordt vanaf 6 maanden opvolgmelk gebruikt (hieraan is onder andere vitamine D toegevoegd).

Het eetpatroon van je baby gaat veranderen. Je baby groeit en heeft behoefte aan meer voedingsstoffen en langzaam maar zeker zal je baby straks vast voedsel gaan eten. Het is belangrijk om je baby geleidelijk aan te laten wennen aan nieuwe smaken en structuren, daarom heeft Nestlé ook voor deze periode speciale producten ontwikkeld. Vanaf 6 maanden heeft Nestlé bijvoorbeeld papjes die meer granen bevatten en opvolgmelk met puur fruit.

Nestlé producten

Nestlé heeft dus een voedingsstappenplan ontwikkeld om je kind tijdens elke nieuwe fase in zijn leven aan nieuwe producten, smaken en structuren te laten wennen. Daarom heeft Nestlé een ruim aanbod aan producten voor je baby. Te denken valt aan verschillende papjes, met verschillende granen en hoeveelheid vezels. De groente- en fruithapjes zijn voor de eerste paar maanden heel fijn gepureerd. Verder bevatten de meeste producten vitamines en mineralen die de groei en ontwikkeling van je kind bevoorderen. Kijk voor het totale productenaanbod van Nestlé op http://www.nestlebaby.com/nl.