Nutricia

Nutricia is een heel groot bedrijf en heeft zich onder andere gespecialiseerd in baby- en kindervoeding. Nutricia heeft onder andere de volgende merken baby- en kindervoeding: nutrilon, olvarit en bambix. Nutricia heeft speciaal voor de verschillende ontwikkelingsfases van het kind voeding hierop ontwikkeld. Zo zijn er speciale producten die gebruikt kunnen worden in de eerste paar maanden en voeding die weer gebruikt kan worden als het kind al 18 maanden oud is.

Nutrilon

Nutrilon is een flesvoeding die gebaseerd is op borstvoeding. Aangezien borstvoeding de beste voeding is voor je baby proberen ze de borstvoeding zo goed mogelijk na te bootsen.

Een voorbeeld: het blijkt dat er in moedermelk prebiotische vezels voorkomen die het immuunsysteem van je baby versterken. Daarom bevat nutrilon opvolgmelk IMMUNOFORTIS. Dit is een gepatenteerde mix van prebiottische vezels.

Borstvoeding is dus de beste voeding voor je kind, maar er komt misschien een moment waarop je moet/wilt overstappen op flesvoeding, of wilt overgaan naar een combinatie van flesvoeding en borstvoeding. Nutrilon opvolgmelk is dan een logische stap.

Nutrilon heeft al meer dan honderd jaar ervaring en onderzoek gedaan in babyvoeding en kindervoeding. Verder hanteren ze de strengste eisen aan hun producten. Nutrilon heeft onder andere het volgende onderzocht: voedingsbehoefte van jonge kinderen en de samenstelling van moedermelk.

Olvarit

Olvarit is gemaakt voor baby’s van 4 tot 36 maanden. Olvarit herkennen de meeste mensen vooral aan de bekende fruithapjes en potjes.

Olvarit heeft vooral potjes die lang houdbaar zijn. Aan de potjes zijn echter geen conserveermiddelen en geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen toegevoegd. De olvaritmaaltijden worden tijdens de bereiding goed verhit en vervolgens vacuüm gezogen, zodat de maaltijden lang houdbaar zijn.

Naast de bekende fruithapjes heeft olvarit nog andere producten, zoals: maaltijdhapjes, biologische producten, sapjes en toetjes.

Bambix

Bambix zijn papjes die boordevol vezels zitten. De producten van bambix zijn bedoeld om je baby de overstap te helpen maken van borstvoeding naar vaste voeding. In de pap van bambix zitten vezels die precies zijn afgestemd op de leeftijd en ontwikkeling van je baby. De hoeveelheid vezels en de grofheid worden hierop aangepast.

Een baby kan voor het eerst bijvoeding krijgen vanaf 4 maanden, hiervoor is bambix rijstebloem ontwikkeld. Rijstebloem heeft een hele fijne structuur. Hierna volgt bambix groei ontbijt, dit is voor baby’s vanaf 6 maanden, deze pap heeft weer hele fijne vezels.

Zoals je dus kunt zien bouwt bambix de structuur en de hoeveelheid vezels op, zodat je kind hieraan kan wennen en straks over kan gaan op vaste voeding.

Producten van nutricia

Zoals je dus al hebt kunnen lezen is nutrilon een flesvoeding, gebaseerd op moedermelk. Dit kun je gebruiken als je geen borstvoeding wilt geven of als je een combinatie van beiden wilt gebruiken. Bambix en olvarit zijn bijvoedingen, dit zijn producten die naast de borstvoeding gegeven kunnen worden. Bambix bestaat vooral uit zuivel en vezels en olvarit uit groente en fruit. Olvarit en bambix zorgen ervoor dat je kindje straks van borstvoeding kan overgaan op vaste voeding.