Nutricia babyvoeding

Nutricia heeft diverse soorten babyvoeding op de markt om te voldoen aan ieders verwachtingen. Voor elke leeftijdscategorie van je kleintje heeft Nutricia babyvoeding een goed assortiment.

Officieel is het verboden om reclame te maken voor babyvoeding tot 6 maanden. Dit is verboden, omdat men wil stimuleren dat er borstvoeding gegeven wordt en bovendien is het verstandig om je goed te laten inlichten over de kwaliteit van de eventuele flesvoeding. Reclame kan een vertekent beeld geven en mag dus niet.

Assortiment Nutricia

Het assortiment van Nutricia babyvoeding bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Nutrilon
  • Olvarit
  • Bambix

In de winkel kan het zijn dat je niet direct door hebt dat deze artikelen van dezelfde fabrikant zijn, dit maakt niets uit. Het gaat er immers om dat jij je kleine de producten geeft die goed voor je zijn.

Nutrilon van Nutricia babyvoeding

Al jaren is bekend dat borstvoeding het allerbeste is voor je kleine. Nutrilon doet zijn best om hier dicht bij in de buurt te komen. Voor vrouwen die bijvoorbeeld geen borstvoeding kunnen geven (ondanks dat ze het zouden willen) of voor vrouwen die het voeden met een fles prettiger vinden, kan men Nutrilon gebruiken. Na de borstvoeding kan je het beste overstappen over Nutrilon 2. Dit is beide poedermelk (een grote bus met poeder en een afmeetlepeltje) en dit bestaat in de standaard variant en in een hypo allergeen variant. De hypo allergeen is speciaal gemaakt voor kindjes die een verhoogde kans hebben op koemelkallergie. Is dit bij jouw baby niet noodzakelijk, ga dan voor de standaard opvolgmelk. Veel van de allergische reacties bij baby’s wordt veroorzaakt door koemelk. koemelk eiwit bestaat uit lange strengen die deze reactie veroorzaken. De hypo allergeen babyvoeding van Nutrilon (Nutricia) knipt deze strengen als het ware in stukjes, door ze op een speciale manier te behandelen. Het lichaam wordt dus eigenlijk gefopt en zal het niet herkennen als koemelkeiwit. Hierdoor is de kans op deze allergie minder groot. Belangrijk is wel dat je direct ná de borstvoeding start met hypo allergeen, dus meteen vanaf het eerste flesje. Als er geen sprake is van een verhoogde kans op deze allergie, kan je gewoon de standaard variant gebruiken.

Olvarit van Nutricia babyvoeding

Kinderen groeien ontzettend hard, dus het is belangrijk dat je kleine alle belangrijke bouwstoffen binnen krijgt. Een gezond patroon in voeding is essentieel voor een optimale ontwikkeling. Belangrijke onderdelen hiervan zijn:

  • IJzer
  • Vezels
  • Variatie
  • Structuur

Olvarit helpt je hierbij, omdat het soms nog best wel eens lastig kan zijn om alles bij te houden. Onderzoeken hebben aangetoond dat kindjes niet voldoende vezels en ijzer binnen krijgen. Alle Olvarit producten zitten daarom vol met goede bouwstenen, zodat je gaat voor een optimale groei. Omdat Olvarit uniek is, wordt er niet voor andere merken geproduceerd.

Bambix van Nutricia babyvoeding

Erg belangrijk voor je kleine baby zijn vezels. Deze zorgen voor een goede darmwerking en een verzadigd gevoel. Je kindje kan erg goed slapen op Bambix en het voorkomt de kans op darmkrampen, waardoor je baby zich automatisch lekkerder voelt. ’s Morgens bij het ontbijt lekker knoeien met Bambix (later kan je overstappen op Brinta) en je baby krijgt meer dan voldoende vezels binnen. Er zijn diverse Bambix papjes op de markt. Let goed op de leeftijd en op de smaak. Je kleintje proeft immers ook verschil.

Nutricia babyvoeding beter?

Nutricia onderscheidt zich van zijn concurrenten door vele smaken en variaties aan te brengen in het menu. Dit voorkomt dat je kindje een ‘moeilijke’ eter wordt en bovendien weet je zeker dat alle bouwstoffen binnen komen. Alle babyvoeding die er verkocht wordt moet aan strenge regels voldoen, ‘slechte’ babyvoeding wordt dus in Nederland niet verkocht.